Burimet Tona te Frymёzimit

Çdo produkt i joni ka njё histori tё lashtё dhe studime tё vazhdueshme, tё cilat pёrfaqёsojnё filozofinё e kompanisё tonё. Ne kemi dy shtylla frymёzimi dhe njё koncept unik Fresh Line.

Receta Tradicionale tё Familjes

Pёrpara se tё zhvillohej kozmetika e gatshme, gratё nё greqi nё tё dy epokat E Lashta & Klasike, pёrgatitёn njё numёr recetash qё rridhnin nga natyra e pasur Greke, pёr tё trajtuar flokёt & lёkurёn, trupin etj.         .

Shumёllojshmёri farash nga bimёt, gonxhe lulesh, perime dhe fruta tё gjitha me origjinё vendase, gjetёn mёnyrёn e trajtimit tё bukurisё & miksimit tё recetave pёr tё gjithё familjen. Trёndafili, lule elder, anemone, sherebela, hudhra, lavandra, rozmarina dhe kamomili janё disa pёrbёrёs qё pёrdoren pёr pёrgatitjen balsameve zbutёs, vaj ulliri si bazё sapuni, pomade, pasta dhe uthull si solucione. Aromat pёrbëhen nga lule, bimё dhe erёza qё miksohen me vaj ulliri. Grekёt janё tё njohur pёr krijimin e produktetve tё bukurisё nga ngjyruesit natyrale, rrёnjёt e luleve, verёs se kuqe dhe rrёshirё, nga vendi origjinёs ishulli i Chios.

Cilësia e shkëlqyer e bimëve greke dhe erëzave pasqyrohen nё periudha të gjata, si vend me diell dhe kompleksitetin e peizazheve të tij, duke lejuar rritjen e 7500 llojeve të ndryshme bimësh, nga të cilat 850 rriten vetëm në Greqi.

Megjithatё, pёrdorimi i mjaltit & vajit tё ullirit kanё qёnё padyshim themeli i kulturёs Greke. Pёrdorimi i tyre pёr kujdesin e lёkurёs daton ne 5000BC dhe janё pёrbёrёsit kryesor  nё produktet e sotme tё bukurisё, pёr efektin e tyre ushqyes, hidratues  & antioksidant.  

Sot Fresh Line pёrdor mё shumё se 80 pёrbёrёs natyral dhe ruajtjen e tyre nё produkte autentike tё bёra vetё me teknikat e trashёguara nё mёnyrё artizanale.   

Burimet Tona te Frymёzimit

Çdo produkt i joni ka njё histori tё lashtё dhe studime tё vazhdueshme, tё cilat pёrfaqёsojnё filozofinё e kompanisё tonё. Ne kemi dy shtylla frymёzimi dhe njё koncept unik Fresh Line.

Receta Tradicionale tё Familjes

Pёrpara se tё zhvillohej kozmetika e gatshme, gratё nё greqi nё tё dy epokat E Lashta & Klasike, pёrgatitёn njё numёr recetash qё rridhnin nga natyra e pasur Greke, pёr tё trajtuar flokёt & lёkurёn, trupin etj.

Shumёllojshmёri farash nga bimёt, gonxhe lulesh, perime dhe fruta tё gjitha me origjinё vendase, gjetёn mёnyrёn e trajtimit tё bukurisё & miksimit tё recetave pёr tё gjithё familjen. Trёndafili, lule elder, anemone, sherebela, hudhra, lavandra, rozmarina dhe kamomili janё disa pёrbёrёs qё pёrdoren pёr pёrgatitjen balsameve zbutёs, vaj ulliri si bazё sapuni, pomade, pasta dhe uthull si solucione. Aromat pёrbëhen nga lule, bimё dhe erёza qё miksohen me vaj ulliri. Grekёt janё tё njohur pёr krijimin e produktetve tё bukurisё nga ngjyruesit natyrale, rrёnjёt e luleve, verёs se kuqe dhe rrёshirё, nga vendi origjinёs ishulli i Chios.

Cilësia e shkëlqyer e bimëve greke dhe erëzave pasqyrohen nё periudha të gjata, si vend me diell dhe kompleksitetin e peizazheve të tij, duke lejuar rritjen e 7500 llojeve të ndryshme bimësh, nga të cilat 850 rriten vetëm në Greqi.

Megjithatё, pёrdorimi i mjaltit & vajit tё ullirit kanё qёnё padyshim themeli i kulturёs Greke. Pёrdorimi i tyre pёr kujdesin e lёkurёs daton ne 5000BC dhe janё pёrbёrёsit kryesor  nё produktet e sotme tё bukurisё, pёr efektin e tyre ushqyes, hidratues  & antioksidant.  

Sot Fresh Line pёrdor mё shumё se 80 pёrbёrёs natyral dhe ruajtjen e tyre nё produkte autentike tё bёra vetё me teknikat e trashёguara nё mёnyrё artizanale.   

Mjekёsia e Lashtë Greke

Historia e bimёve terapeutike & aromaterapeutike na çon drejt Greqisё sё Lashtё, ku teknikat shёruese & relaksuese ishin gjerёsisht tё pёrhapura. Mjekёt e njohur tё lashtёsisё Greke, filozofёt dhe fizikantёt përdorën efektet e dobishme tё qindra bimёve aromaterapeutike.    

Dioscurides, puna e tij mund tё konsiderohet mё e rёndёsishmja nё fushёn farmaceutike tё Lashtёsisё. Nё kohёn e Rilindjes dhe shekujt  mё vonё ёshtё pёrdorur si fjalor nga praktikantёt e mjekёsisё. Ai ka formuar njohjet bazё tё bimёve terapeutike dhe ka tejkaluar njohjet e mёparshme tё shkrimeve dhe analizat e shumta tё bёra mbi 1000 substanca natyrale.                                                      

Hipokrati, fizikanti mё i famshёm nё Antikitet dhe babai i mjekёsisё moderne, ishte njё fanatik i betuar nё trajtimin e pacientёve nё mёnyrё holistike, duke theksuar lidhjen midis proceseve mendore dhe fizike. Drejtimi i Hipokratit nё terapi ishtei pёrulur dhe i butё, bazuar nё vetitё shёruese tё nёnёs natyrё, ajrit tё freskёt, ushtrimeve dhe ushqimit tё mirё. Duke u bazuar tek ky princip, trupi përmban nga brenda aftësi për të ri-ekuilibruar dhe shëruar veten me përdorimin e duhur të bimëve, kёshtu qё Hipokrati mblodhi pёr pёrdorim 400 bimё me veti terapeutike dhe efekte parandaluese.

Njё filofoz me influencё Theofrastus, njё student i shkёlqyer i Aristotelit, renditi klasifikimet biologjike tё bimёve nё punёn e tij Historia Plantarum. Herodotus ishte i pari qё krijoj metodёn e saktё tё hidro-terapisё dhe besoj qё shёndeti i mirё mund tё nxitet me banjo aromterapeutike  dhe vajra masazhi.

Mjekёsia e Lashtë Greke

Historia e bimёve terapeutike & aromaterapeutike na çon drejt Greqisё sё Lashtё, ku teknikat shёruese & relaksuese ishin gjerёsisht tё pёrhapura. Mjekёt e njohur tё lashtёsisё Greke, filozofёt dhe fizikantёt përdorën efektet e dobishme tё qindra bimёve aromaterapeutike.

Dioscurides, puna e tij mund tё konsiderohet mё e rёndёsishmja nё fushёn farmaceutike tё Lashtёsisё. Nё kohёn e Rilindjes dhe shekujt  mё vonё ёshtё pёrdorur si fjalor nga praktikantёt e mjekёsisё. Ai ka formuar njohjet bazё tё bimёve terapeutike dhe ka tejkaluar njohjet e mёparshme tё shkrimeve dhe analizat e shumta tё bёra mbi 1000 substanca natyrale.

Hipokrati, fizikanti mё i famshёm nё Antikitet dhe babai i mjekёsisё moderne, ishte njё fanatik i betuar nё trajtimin e pacientёve nё mёnyrё holistike, duke theksuar lidhjen midis proceseve mendore dhe fizike. Drejtimi i Hipokratit nё terapi ishtei pёrulur dhe i butё, bazuar nё vetitё shёruese tё nёnёs natyrё, ajrit tё freskёt, ushtrimeve dhe ushqimit tё mirё. Duke u bazuar tek ky princip, trupi përmban nga brenda aftësi për të ri-ekuilibruar dhe shëruar veten me përdorimin e duhur të bimëve, kёshtu qё Hipokrati mblodhi pёr pёrdorim 400 bimё me veti terapeutike dhe efekte parandaluese.

Njё filofoz me influencё Theofrastus, njё student i shkёlqyer i Aristotelit, renditi klasifikimet biologjike tё bimёve nё punёn e tij Historia Plantarum. Herodotus ishte i pari qё krijoj metodёn e saktё tё hidro-terapisё dhe besoj qё shёndeti i mirё mund tё nxitet me banjo aromterapeutike  dhe vajra masazhi.

enriched with coconut oil
Code 913502

Informacion Shtesë

Sasia

150 ml