Pyetjet e Bëra më Shpesh Rreth Fresh Line

 1. Cfarë ne nuk përdorim?

Ne nuk përdorim: Silicone, Parabens, SLS/SLES, Butylene Glycol, Petrochemicals, Phthalates, Animal Tested Ingredients, Collagen, Triethanolamine, GMOs, Carbomer

 1. Janë produktet tona të testuara në kafshë?

Fresh Line nuk kryen testim në kafshë dhe është RREPTËSISHT kundër praktikave të tilla, të cilat gjithashtu janë deklaruar si të paligjshme në Bashkimin Evropian. Në mënyrë të veçantë, testimi mbi kafshë në Bashkimin Evropian (BE) është ndaluar që nga viti 2004 për produktet kozmetike dhe që nga viti 2009 për përbërësit kozmetikë. Nga marsi 2009 është gjithashtu e ndaluar të vendoset në tregun e BE produkte kozmetikë që përmbajnë përbërës të cilët janë testuar në kafshë. Bazuar në sa më sipër, ne dëshirojmë të sqarojmë se të gjithë produktet e Fresh Line po prodhohen brenda BE-së, dhe ekskluzivisht në njësinë e prodhimit të kompanisë në Atika. Arsyeja që ne nuk kemi sinjalistikë përkatëse në paketimin tonë është se ne e konsiderojmë të gabuar duke komunikuar me audiencën tonë që ne të mos kryejmë eksperimente mbi kafshë, pasi kompania jonë tashmë i nënshtrohet legjislacionit të BE-së.

Pyetjet e Bëra më Shpesh Rreth Fresh Line

 1. Cfarë ne nuk përdorim?

Ne nuk përdorim: Silicone, Parabens, SLS/SLES, Butylene Glycol, Petrochemicals, Phthalates, Animal Tested Ingredients, Collagen, Triethanolamine, GMOs, Carbomer

 1. Janë produktet tona të testuara në kafshë?

Fresh Line nuk kryen testim në kafshë dhe është RREPTËSISHT kundër praktikave të tilla, të cilat gjithashtu janë deklaruar si të paligjshme në Bashkimin Evropian. Në mënyrë të veçantë, testimi mbi kafshë në Bashkimin Evropian (BE) është ndaluar që nga viti 2004 për produktet kozmetike dhe që nga viti 2009 për përbërësit kozmetikë. Nga marsi 2009 është gjithashtu e ndaluar të vendoset në tregun e BE produkte kozmetikë që përmbajnë përbërës të cilët janë testuar në kafshë. Bazuar në sa më sipër, ne dëshirojmë të sqarojmë se të gjithë produktet e Fresh Line po prodhohen brenda BE-së, dhe ekskluzivisht në njësinë e prodhimit të kompanisë në Atika. Arsyeja që ne nuk kemi sinjalistikë përkatëse në paketimin tonë është se ne e konsiderojmë të gabuar duke komunikuar me audiencën tonë që ne të mos kryejmë eksperimente mbi kafshë, pasi kompania jonë tashmë i nënshtrohet legjislacionit të BE-së.

 1. A përmbajnë sapunët tanë agjentë ose detergjentë shkumues si: Sodium Laureth Sulfate or Sodium Lauryl Sulfate?

Sapunët tanë nuk përmbajnë agjentë shkumës sintetikë siç janë SLES. Ne kemi zgjedhur të përdorim Cocosulfate natriumi, i cili rrjedh nga vaji i palmës dhe është më i butë. Në mënyrë që të marrim rezultatin e duhur të shkumëzimit, ne e përmirësojmë atë me përbërës të tjerë, të tillë si Gliceril Oleat, Cocamidopropyl Betaine, Tartrat Natriumi Coco-Glucoside, Coco-Glucoside, Sacosinate Lauroyl Natriumi. Përqendrimi maksimal i SCS, i përdorur është 5%, që është më se i sigurt për t’u përdorur në produkte të tilla. Për më tepër, Cocosulfate natriumi është aprovuar nga ECOCERT.

 1. A ka ndonjë certifikatë cilësie Fresh Line? Çfarë do të thotë cilësi për Fresh Line?

Fresh Line është certifikuar nga standardi ndërkombëtar i menaxhimit të cilësisë ISO 9001: 2015, duke treguar aftësinë e saj për të siguruar vazhdimisht produkte që plotësojnë nevojat e klientëve dhe kërkesat rregullatore dhe duke rritur kështu kënaqësinë e klientit përmes aplikimit efektiv të sistemit dhe proceseve të përputhura me kërkesat e konsumatorit dhe ligjeve. Për më tepër, certifikimi i ISO 22716: 2007 për “Praktikat e mira të Prodhimit (GMP)” nga TÜV AUSTRIA vërteton dhe konfirmon cilësinë e lartë të punës të ofruar nga ekipi i Fresh Line që vendos si përparësi cilësinë e procedurave të punës dhe produkteve. Fresh Line ka zhvilluar procese ekskluzive të cilësisë të cilat zbatohen për të maksimizuar sigurinë që secili produkt i dorëzohet si duhet konsumatorit.

 

 1. Si i ruani produktet tuaja? Çfarë përbërësi përdorni në vend të Parabens?

Për të garantuar sigurinë e produkteve tona ne përdorim konservantë. Ne përdorim glikola, disa alkoole si alkooli benzil (natyrshëm gjendet në vajra esencialë), acid dehidroacetik dhe konsevantë të shkallës së ushqimit (acid sorbik, benzoat natriumi, sorbat kaliumi etj.). Ne gjithashtu përdorim antioksidantë të tillë si Tokoferoli (vitamina E) dhe ekstrakti rozmarinës. Të gjithë pranohen nga organizata, të tilla si ECOCERT, ICEA, etj. Fenoksitanoli përdoret gjithashtu në disa nga formulimet tona. Për shkak të disa kufizimeve të pH-së ne kemi nevojë për një ruajtës të spektrit të gjerë në mënyrë që t’i ofrojmë klientit një produkt të ruajtur mirë.

 1. A janë produktet tona të sigurta për t’u përdorur gjatë shtatëzanisë?

Fresh Line përdor një shumëllojshmëri të ekstrakteve botanike dhe vajrave esencial në formulat e produkteve. Gjatë shtatzënisë nivelet hormonale rriten dhe mund të shkaktojnë reagim ndaj përbërësve të caktuar. Prandaj, gjatë shtatzënisë ne rekomandojmë koleksionin e kujdesit për fytyrën Demetra që është hipoalergjik dhe veçanërisht i formuluar për lëkurë të ndjeshme, ose koleksionin Oceanid që ofron hidratim intensiv dhe rrit shëndetin e lëkurës. Produktet që përmbajnë një sasi të lartë të vajrave esencial është më mirë të shmangen gjatë shtatëzanisë dhe laktacionit. Ju lutemi referojuni Konsulentit të Bukurisë në Fresh Line nëse jeni shtatzënë dhe dëshironi të blini një produkt.

 1. Po sikur të kem një reagim negativ ndaj një produkti?

Të gjithë produktet e Fresh Line i nënshtrohen testeve të ndjeshmërisë për të minimizuar potencialin e shpërthimit të alergjisë ose acarimit. Reaksionet alergjike serioze që lidhen me produktet kozmetike nuk janë të zakonshme. Sidoqoftë, nuk është e pazakontë që një person të ketë një reagim të butë ose acarim ndaj një përbërësi në një produkt kozmetik. Në rast se keni një alergji të njohur ndaj përbërësve specifik, është e rëndësishme të informoni Konsulentët tanë të Bukurisë ose të lexoni me kujdes listën e përbërësve. Nëse keni një reagim, ndaloni së përdoruri të gjitha llojet e produkteve kozmetike. Kur simptomat të zbuten, filloni t’i përdorni përsëri, një produkt në të njëjtën kohë. Kjo mund t’ju ndihmojë të përcaktoni se cili produkt ose produkte janë përgjegjës për reagimin. Ju gjithashtu mund të kryeni një provë mini-patch, të vendosni produktin në kyçin tuaj të brendshëm dhe ta lini për 24 orë, nëse nuk ka reagim atëherë është i sigurt për përdorim. Nëse nuk mund ta identifikoni burimin e reagimit ose nëse simptomat tuaja vazhdojnë pasi të keni ndaluar përdorimin e produkteve, këshillohuni me mjekun.

 1. A prodhohen të gjitha produktet në Greqi?

Fresh Line prodhon ekskluzivisht mbi 400 produkte të brendshëm në një njësi të prodhimit më të fundit 6000m2 në Koropi, në Greqi.

 1. A përmbajnë sapunët tanë agjentë ose detergjentë shkumues si: Sodium Laureth Sulfate or Sodium Lauryl Sulfate?

Sapunët tanë nuk përmbajnë agjentë shkumës sintetikë siç janë SLES. Ne kemi zgjedhur të përdorim Cocosulfate natriumi, i cili rrjedh nga vaji i palmës dhe është më i butë. Në mënyrë që të marrim rezultatin e duhur të shkumëzimit, ne e përmirësojmë atë me përbërës të tjerë, të tillë si Gliceril Oleat, Cocamidopropyl Betaine, Tartrat Natriumi Coco-Glucoside, Coco-Glucoside, Sacosinate Lauroyl Natriumi. Përqendrimi maksimal i SCS, i përdorur është 5%, që është më se i sigurt për t’u përdorur në produkte të tilla. Për më tepër, Cocosulfate natriumi është aprovuar nga ECOCERT.

 1. A ka ndonjë certifikatë cilësie Fresh Line? Çfarë do të thotë cilësi për Fresh Line?

Fresh Line është certifikuar nga standardi ndërkombëtar i menaxhimit të cilësisë ISO 9001: 2015, duke treguar aftësinë e saj për të siguruar vazhdimisht produkte që plotësojnë nevojat e klientëve dhe kërkesat rregullatore dhe duke rritur kështu kënaqësinë e klientit përmes aplikimit efektiv të sistemit dhe proceseve të përputhura me kërkesat e konsumatorit dhe ligjeve. Për më tepër, certifikimi i ISO 22716: 2007 për “Praktikat e mira të Prodhimit (GMP)” nga TÜV AUSTRIA vërteton dhe konfirmon cilësinë e lartë të punës të ofruar nga ekipi i Fresh Line që vendos si përparësi cilësinë e procedurave të punës dhe produkteve. Fresh Line ka zhvilluar procese ekskluzive të cilësisë të cilat zbatohen për të maksimizuar sigurinë që secili produkt i dorëzohet si duhet konsumatorit.

 

 1. Si i ruani produktet tuaja? Çfarë përbërësi përdorni në vend të Parabens?

Për të garantuar sigurinë e produkteve tona ne përdorim konservantë. Ne përdorim glikola, disa alkoole si alkooli benzil (natyrshëm gjendet në vajra esencialë), acid dehidroacetik dhe konsevantë të shkallës së ushqimit (acid sorbik, benzoat natriumi, sorbat kaliumi etj.). Ne gjithashtu përdorim antioksidantë të tillë si Tokoferoli (vitamina E) dhe ekstrakti rozmarinës. Të gjithë pranohen nga organizata, të tilla si ECOCERT, ICEA, etj. Fenoksitanoli përdoret gjithashtu në disa nga formulimet tona. Për shkak të disa kufizimeve të pH-së ne kemi nevojë për një ruajtës të spektrit të gjerë në mënyrë që t’i ofrojmë klientit një produkt të ruajtur mirë.

 1. A janë produktet tona të sigurta për t’u përdorur gjatë shtatëzanisë?

Fresh Line përdor një shumëllojshmëri të ekstrakteve botanike dhe vajrave esencial në formulat e produkteve. Gjatë shtatzënisë nivelet hormonale rriten dhe mund të shkaktojnë reagim ndaj përbërësve të caktuar. Prandaj, gjatë shtatzënisë ne rekomandojmë koleksionin e kujdesit për fytyrën Demetra që është hipoalergjik dhe veçanërisht i formuluar për lëkurë të ndjeshme, ose koleksionin Oceanid që ofron hidratim intensiv dhe rrit shëndetin e lëkurës. Produktet që përmbajnë një sasi të lartë të vajrave esencial është më mirë të shmangen gjatë shtatëzanisë dhe laktacionit. Ju lutemi referojuni Konsulentit të Bukurisë në Fresh Line nëse jeni shtatzënë dhe dëshironi të blini një produkt.

 1. Po sikur të kem një reagim negativ ndaj një produkti?

Të gjithë produktet e Fresh Line i nënshtrohen testeve të ndjeshmërisë për të minimizuar potencialin e shpërthimit të alergjisë ose acarimit. Reaksionet alergjike serioze që lidhen me produktet kozmetike nuk janë të zakonshme. Sidoqoftë, nuk është e pazakontë që një person të ketë një reagim të butë ose acarim ndaj një përbërësi në një produkt kozmetik. Në rast se keni një alergji të njohur ndaj përbërësve specifik, është e rëndësishme të informoni Konsulentët tanë të Bukurisë ose të lexoni me kujdes listën e përbërësve. Nëse keni një reagim, ndaloni së përdoruri të gjitha llojet e produkteve kozmetike. Kur simptomat të zbuten, filloni t’i përdorni përsëri, një produkt në të njëjtën kohë. Kjo mund t’ju ndihmojë të përcaktoni se cili produkt ose produkte janë përgjegjës për reagimin. Ju gjithashtu mund të kryeni një provë mini-patch, të vendosni produktin në kyçin tuaj të brendshëm dhe ta lini për 24 orë, nëse nuk ka reagim atëherë është i sigurt për përdorim. Nëse nuk mund ta identifikoni burimin e reagimit ose nëse simptomat tuaja vazhdojnë pasi të keni ndaluar përdorimin e produkteve, këshillohuni me mjekun.

 1. A prodhohen të gjitha produktet në Greqi?

Fresh Line prodhon ekskluzivisht mbi 400 produkte të brendshëm në një njësi të prodhimit më të fundit 6000m2 në Koropi, në Greqi.